Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα μήλου και καρύδια!

Υλικά για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι
250 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κουταλάκι μπέικιν
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ λίγο αλάτι

 υλικά για τη γέμιση
2 φλιτζάνια μαρμελάδα( εγώ έβαλα μήλου)
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα πολύ καλά κομμένη στο μπλέντερ

 


Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και με το χέρι μας ζυμώνουμε τη ζύμη όχι πολύ ώρα και την αφήνουμε 15 λεπτά στο ψυγείο.


                              Πέρνουμε τα 3/4 της ζύμης και στρώνουμε μία φόρμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά                             τοιχώματα. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με την καρυδόψιχα και την απλώνουμε                                     πάνω από τη ζύμη

Την ζύμη που κρατίσαμε την ανοίγουμε σε λεπτο φύλλο και κόβουμε λοριδούλες για να διακοσμίσουμε την πάστα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσει το γλυκό μας το σερβίρουμε με συνοδεία καφέ, τσάι, χυμό κ.λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: